dilluns, 5 de desembre del 2011

Carta al director - publicat al 9Nou i El Punt

Sr Director/Directora,

Ordenança Municipal miop i impracticable

L’eina electrònica “copiar y pegar”, molt útil per cert, pot tenir unes consequencies nefastes si els usuaris no apliquin altres eines intelectuals com “reflexionar, valorar, contrastar, investigar, meditar”. M’explico: molts ajuntaments estan aprovant una ordenança, còpiada d’altres ajuntaments, en la meva opinió, miop. Prohibeixin alimentar animals periurbans, com els gats i els coloms. Obviament no es la formula adecuada per el correcte control dels animals del carrer, per exemple els gats, ja que al ser zones urbanes, no tenen capacitat de sustent propi, i més en les temporades baixes i on els aliments potencials estan tancats dins dels contenidors d’escombraries. En moltes poblacions Gironines turistiques hi ha colònies de gats que només troben menjar durant la temporada alta. Què volem? Animals famélics, desnutrits y portadors de malalties degut a estats de debilitat?

Aquesta mena de normativa és miop perquè intenta erradicar el problema de la sobrepoblació atacant a les consequencies enlloc de mirar les arrels. Els gats es reprodueixen perquè no estan esterilitzats. Aquí és on hem de treballar. Els ajuntaments haurien de col•laborar amb las asociacions i amb les alimentadors que son els que saben on són les colonies. Han d’implementar el sistema CER (captura, esterilització, retorn) en el cas dels gats, per tenir colònies controlades i sans.

Prohibir donar de menjar, més a més, és impracticable i immoral i incivic perque dona eines a gent sense cor a atacar-nos, els que defensem els animals. Impracticable perquè els ajuntaments no tenen prous efectius per estar control•lant tots els carrers, ni és la seva feina. Immoral perquè donar aliment a èssers vius és una bona acció, una acció civica (d’acord que s’ha de fer dintre d’uns paràmetres). Incivic perque posa uns ciutadans en contra d’altres; els uns són gent amb cor i els altres, gent desalmada.

1 comentari:

  1. l'eina copiar pegar és la que fan servir els animalistes, sou 4 gats però us passeu i escribiu el mateix a diferents llocs.

    ResponElimina